sobota 20. dubna 2013

"Odborníku na Bibli" radím uzel...

... a to především na jazyku, aby se příště nedopouštěl takových blábolů jako v tomto svém článku: Radim Uzel: Bible, kniha plná hororů.

Nějak mi nejde na rozum, proč vysokoškolsky vzdělaná osobnost (a to ještě v humanitní oblasti) může mít takové nedostatky ve znalosti Knihy knih. Dle mého názoru ten jeho článek mohou brát vážně snad jen hltači Novy a Blesku (viz rčení "Vrána k vráně sedá..."). Nebo se snad mýlím?

Obávám se toho, kolik Čechů mu ten článek baští, aniž by si ověřili fakta. Například myšlenka manželství jednoho muže a jedné ženy se vyskytuje už v knize Genesis (první kniha Bible), jejíž doba vzniku se odhaduje v rozmezí let 1445-1405 před Kristem. V Novém zákoně je jasný důraz na to, aby vedoucí v církvi byl "manžel jedné ženy" (1Tm 3,2). Podobně by se daly vyvrátit všechny závěry v tom Uzlově článku s bulvárním titulkem i obsahem. Stačí jen umět pozorně číst...

Přiznávám se, že mě tento Uzlův článek naštval, protože je plný lží... A jak to vidíte vy? Co byste panu "odborníkovi" doporučili?


1 komentář:

  1. Je velmi předpojatý a podkopává si tím nohy. Souhlasím s tebou!

    OdpovědětVymazat

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)